Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Povodom 40 godina karijere, Elio Žuvela je u Veloj Luci održao u subotu koncert sa svojim bendom u sastavu Marko Prižmić na klavijaturama, Ante Borovina na bass gitari i Boris Žuvela na bubnjevima, uz prateće vokale Marinom Žuvela i Anamarijom Milina. Ovim koncertom Elio je predstavio svoj najnoviji, nedavno gotovi četvrti album sa dvadesetak novih pjesmama. Na samom koncertu, osim novih skladbi, mogli su se čuti hitovi i sa prošla 3 albuma.
Tijekom koncerta na pozornici mu se pridružio i sin koji je otpjevao pjesmu „Moj lipi anđele”.
Elio Žuvela svestrani je kantautor, koji je u proteklih 40 godina surađivao sa brojnim poznatim imenima sa hrvatske ali i svjetske glazbene scene. Prije svega sa Oliverom Dragojevićem, Meri Cetinić, Mišom Kovačem, Arsenom Dedićem i brojnim drugim umjetnicima. Okušao se u brojnim žanrovima, no uvijek se vraćao svom izvornom dalmatinskom melosu. Također je radio je i kao studijski glazbenik, snimao gitare, a paralelno s tim snimao je i i još uvijek stvara svoju glazbu.
Na ovogodišnjem XXIX. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2024. godine Eli Žuvela će se predstaviti skladbom ”U tvom skutu” za koju potpisuje glazbu i aranžman, a tekst Vanjo Žuvela.
Eli Žuvela je samostalna glazbena vertikala Veloluških korijena i otočkog umjetničkog duha. Kao devetogodišnjak svira gitaru, kontrabas i klavir. Nakon Osnovne glazbene škole, završio je srednju glazbenu školu ”Vatroslav Lisinski”. Gitara koja je uvijek na dohvatu njegove ruke i vokal sastavni su dio njegove obitelji, života i uspješne glazbene karijere. Eli je zapravo izuzetan otočki ”endem” koji se nije otisnuo barkom u svijet, već glazbenim nadahnućem postaje sastavni dio i član poznatih grupa: ”Stijene”, ”Libertas”, ”Film”, ”Cesta la vie” s kojima je proputovao Europu, Ameriku, Kanadu i dr… Eli se nakon svega uvijek vraća svojoj bazi, Veloj Luci po novo nadahnuće kreirajući tako svoj glazbeni opus elementima iz svakodnevnog života.
”Ti me čuvaš” Elijeva je autorska pjesma s kojom u duetu s Meri Cetinić nastupaju na festivalu ”Dalmatinska šansona Šibenik 2002.” osvojivši šibensku publiku. Duet sa Oliverom Dragojevićem i skladba ”Tija san je jubit” nakon tri izdana albuma otvara glazbene vidike u stvaranju njegovog četvrtog albuma kojeg je izdao koncem 2022. godine.
Svojoj Korčuli, Eli se je po prvi puta predstavio publici 2016. godine skladbom ”Dva fižula”, kada kao debitant osvaja srca publike i Nagradu umjetničkog direktora festivala. 2017. godine za skladbu ”Umoran sam zadnji put” , koju izvodi u duetu sa Tonijem Jankovićem Eli osvaja ponovo Nagradu umjetničkog direktora festivala.
2018. Godine skladbom ”Ima ništo vridno” , Eli osvaja isto Nagradu umjetničkog direktora festivala. 2019. godine skladbom ”Kad svane novi dan” , osvaja srca publike. 2020. godine izvodi skladbu ”Kraj starog komina” , u duetu sa Dubravkom Kneževićem a 2021. godine za skladbu ”Dođi mi u dvore” osvaja Nagradu umjetničkog direktora festivala. Dakle Eli uglavnom niže sve umjetničke Nagrade. Na prošlogodišnjem 27. Marko Polo Fest-u skladbom ”Žao mi je” osvaja ”Nagradu za najbolji aranžman” a skladbom ”Novo jutro” 2023. Na 28. Marko Polo Fest-u osvaja Nagradu direktora festivala.