Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Nakon gotovo cjelodnevnog putovanja trajekt „Oliver” uplovio je i vezao se u novom trajektnom pristaništu u Veloj Luci.
Brod je isplovio iz Splita na redovnoj liniji prema Veloj Luci u 10:30 sati, a oko podne je stao. Nakon pola sata brod je nastavio plovidbu koja je trajala svega nekoliko minuta nakon čega je ponovo stao.
Posada trajekta „Oliver” uspjela je kasno poslijepodne osposobiti jedan motor barem privremeno te je brod koji je danas od podneva bespomoćno plutao u blizini otoka Proizd nastavio plovidbu prema Veloj Luci gdje je stigao iza 19 sati.
Putnici koji nastavljaju put prema Lastovu isplovili su trajketom „Bartol Kašić” kako bi stigli na svoje odredište, a taj trajekt i inače plovi prema Lastovu s obzirom na to da zbog radova „Oliver” ionako ne može pristati u luku Ubli.
Brod je inače trebao biti i dio manifestacije „Trag u beskraju” posvećene Oliveru Dragojeviću, po kojem i nosi ime, a na njemu se trebao održati i koncert na plovidbi prema Veloj Luci, no sada je to sve upitno, barem na ovom brodu.
Inače, oko ovog broda vuku se repovi jer je u Hrvatsku stigao bez „emergency generatora” koji brod treba napajati strujom kad glavni izvor napajanja zakaže. Zbog brojnih nedostataka broda Lučka kapetanija Rijeka u travnju mu je zabranila isplovljavanje, a trajekt je prema Veloj Luci liniju počeo održavati 20. svibnja.