Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

 
U sklopu kulturne ljetne manifestacije „Luško lito 2024“, sinoć je na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci održan tradicionalni ljetni koncert Narodne glazbe Vela Luka. Popularne domaće i svjetske skladbe u izvedbi puhačkog orkestra Narodne glazbe, pod dirigentskom palicom maestra Marka Prižmića Makija, oduševile su brojnu publiku, koja je velikim pljeskom nagradila izvođače.
Uz veliki puhački orkestar, nastupila i Udruga Mažoretkinja Vela Luka.
U pauzi je nastupio gost Mario Prižmić (vokal i gitara) uz pratnju Marka Prižmića na klaviru. S pjesmama Patimenti, Narodnjak, koje su sastavni dio libreta dvije satirične predstave. Prva satirična predstava govori o ljubavnom trokutu, a druga o pokušaju klape da obradi turbo folk pjesme izvođača iz Srbije. Svoj nastup Mario Prižmić završio je skladbom Probudi me jutrom.
Posebna atrakcija bila je izvedba ovogodišnje hrvatske uspješnice na Eurosongu, pjesma Rim tim tagi dim, u izvedbi puhačkog orkestra.
Velolučka Narodna glazba jedno je od najaktivnijih lokalnih kulturno umjetničkih udruga koji djeluju tijekom čitave godine. Ovo najstarije kulturno umjetničko društvo u Veloj Luci prošle godine obilježilo je 130 godina uspješnog djelovanja. Svojom raznolikom aktivnošću ovome mjestu daje svoj kulturni pečat. Sudjeluju gotovo u svim kulturnim, zabavnim, sportskim i ostalim javnim priredbama kroz čitavu godinu. U svim radosnim i tužnim događajima. Život u Veloj Luci bez njih bio bi nezamisliv. U dosadašnjoj dugoj i bogatoj povijesti sudjelovala je na brojnim kulturnim događajima, ne samo u Veloj Luci i otoku Korčuli, već mnogo šire. U velikom broju gradova u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobila je niz vrijednih javnih priznanja , lokalnog i šireg društvenog značaja.