Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

 
U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, brojnih ministara, saborskih zastupnika, đakovačkog biskupa, brojnih Đakovčana i njihovih gostiju, u petak su otvoreni 58. Đakovački vezovi, a svečano su ga otvorili gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Marin Mandarić zajedno s bugarskom veleposlanicom u RH NJ.E. Ivom Nikolaevom Krulevom i premijerom Plenkovićem. Svečanost je uokvirena glazbeno-scenskim programom "Sjaj nam sunce domovini slatkoj..." na Strossmayerovom trgu ispred veličanstvene katedrale, koju su protkanu tamburaškom glazbom izvela folklorna društva, glumci osječkog HNK, glazbeni solisti i dr. prenoseći djelić bogate tradicije i prošlosti ovoga kraja.
U nedjelju je održan najatraktivniji program Vezova - svečani mimohod, gdje je središtem Đakova prošlo oko 60 folklornih skupina s 2.400 sudionika iz Hrvatske, SAD-a, Kanade, Australije, Švicarske, Austrije, BiH i Srbije te iz Indije čime je Azija po prvi puta na Vezovima.
Tom prigodom, uz 13 folklornih ansambala iz Hrvatske,svoj program predstavila je foklorna sekcija Mafrina. FD Kumpanija iz Vele Luke.
Najveći hrvatski tradicionalni festival, simbol očuvanja tradicijske baštine, svake godine okupi na desetke tisuća sudionika i posjetitelja koji tih dana dišu kao jedno. Kad vam jednom Đakovački vezovi i grad Đakovo uđu u srce, zauvijek tamo ostaju, poručuju organizatori.
Uz Folklorno društvo „Kumpanijaˮ Vela Luka, nastupili su:
KUD „Sesveteˮ Sesvete
Udruga građana Općine Primošten „Krčˮ Primošten
FD Otočac GPOU-a Otočac
KUD „Sveti Antunˮ Pokupska Dolina
Glazbeno društvo „Sokolˮ Buzet
KUD „Selište Kostajničkoˮ Selište Kostajničko
KUD „Pločeˮ Ploče
KUD „Seljačka slogaˮ Donja Dubrava
KUU „Ivan vitez Trnskiˮ Nova Rača
KUD „Mijo Stuparićˮ Velika Ludina
KUD „Zrinˮ Legrad
KUD „Vesela Šokadijaˮ Koritna