Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

 
U sklopu Luškog lita, u ponedjeljak sinoć je održan koncert "Slovensko-dalmatinski zvuci" na kojem je, uz domaćina večeri klapu F.D Kumpanija, nastupio Mješoviti zbor Primorje Ajdovščina iz Slovenije.
Mješoviti pjevački zbor Primorje kontinuirano djeluje od 1980. godine. U svim godinama postojanja zbora izmijenilo se mnogo glasova koji su pjesmu ponijeli u široki svijet i domovinu. Program zbora uključuje slovensku narodnu, folklornu i sakralnu glazbu te glazbu stranih skladatelja od renesanse do danas. Zbor redovito sudjeluje na općinskim i regionalnim zborskim priredbama te stalno surađuje sa srodnim sastavima u Sloveniji i inozemstvu. U 2018. i 2019. godini zbor je sudjelovao i na međunarodnim natjecanjima u Španjolskoj i Grčkoj na kojima su postignuli izvanredne rezultate. Trenutno u zboru pjeva 23 pjevača, pod vodstvom Matijaž Remec.
Uz njihov repertoar, u ponedjeljak na pijaci crkve sv. Josipa publika je imala priliku uživati u izvedbama tradicionalne klapske pjesme F.D. Kumpanija.