Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

 
Četrnaest dječjih vrtića bilo je na dvadesetom izdanju Olimpijskog festivala djećjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije, koji je održan na igralištu Nogometnog kluba Župa durovačka.
Osim domaćina, Župe dubrovačke, natjecali su se vrtići Pčelica Mokošica, Škatulica Dubrovnik, Konavle, Slano, Ston, Orebić, Korčula, Anđeli čuvari iz Korčule, Blato, Vela Luka, Lastovo, Ploče i Metković.
Vremenska prognoza nije bila dobra, poslijepodne pljusak, te se s natjecanjem u Župi dubrovačkoj krenulo odmah nakon što je i posljednji vrtić stigao na igralište Nogometnog kluba Župa dubrovačka. I čim su mališani iz Vele Luke zauzeli svoje mjesto, krenuo je mimohod, te otvaranje Olimpijskog festivala dječijih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije.
- Ovo je manifestaciji koja, njegujući vrijednosti olimpizma kod najmlađih, promiče sport među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju - istaknuo je Ivo Dragić, tajnik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije.
Mališane, prvi put u povijesti su nastupili i mali Lastovci, te vrtića ‘Anđeli čuvari‘ iz Korčule, pozdravila je u ime Općine Župa dubrovačka Katarina Barović, a nakon što se zavijorila na jarbolu olimpijska zastava, trčalo se, skakalo u dalj, bacalo lopticu, održano je i natjecanje u Vrtku, te se igrao nogomet.
Osim Lastovaca i vrtića ‘Anđeli čuvari‘ sudjelovala su dva vrtića iz Grada Dubrovnika, dva najuspješnija s gradskog natjecanja - Pčelica Mokošica i Škatulica, zatim s istoka prema zapadu najjužnije hrvatske županije - Konavle, domaćin Župa dubrovačka, Slano, Ston, Orebić, Korčula, Blato, Vela Luka, te Ploče i Metković.
Obitelj i prijatelji malih olimpijaca su napunili tribine igrališta. Kad je zaključeno natjecanje, računalo se - tko je najbolji? Opet je ukupni pobjednik Župa dubrovačka. Obranili su naslov pobjednika. Fair play je pripao malim Lastovcima, a poznat je domaćin 2025. godine - bit će to Dječji vrtić Konavle.