Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja uvrstilo je projekt Aglomeracije Vela Luka (sekundarne mreže kanalizacije) na listu prioriteta za sufinanciranje iz Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.

Prije samog pokretanja postupka izravne dodjele bespovratnih sredstava, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kao Posredničko tijelo razine 1 provelo je postupak prioritizacije, a projekti koji su zadovoljili nužne uvjete, ocjenjivani su sustavom bodovanja. 

Među svim prijavljenim projektima odabrano je 15 projekata u okviru Prioritizacijskog poziva na dostavu projektnih prijedloga od 9. siječnja 2024., a među njima je i projekt Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Vela Luka. Projekt je prijavila tvrtka Komunalac Vela Luka, a na listi prioriteta nalazi se na 7.mjestu. 

 

Ocjenjivala se spremnost projekta, u smislu građevinskih dozvola i riješenih imovinsko-pravnih odnosa, dokumentacija o nabavi i slično. Također, u ovom su pozivu bili navedeni i nužni uvjeti koji se moraju zadovoljiti kako bi se na projekt uopće mogli prijaviti.

 

– Dokumentaciju pripremamo više od deset godina. Ishodovale su se sve potrebne lokacijske i građevinske dozvole, privelo kraju rješavanje imovinsko pravnih odnosa, ishodovala razna potrebna misljenja kako bi mogli zadovoljiti uvjete pozive. Sve pohvale cijelom projektnom timu i svima uključenima u projekt - izjavila je načelnica Katarina Gugić. 

 

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 16.086.762,50 eura. 

 

“Projektima koji su prioritizacijskim postupkom ostvarili najviše bodova redoslijedom bodovne prioritetnosti, omogućit će se prijava za sufinanciranje projektnog prijedloga kroz postupak izravne dodjele bespovratnih sredstava do iscrpljenja financijske omotnice”, navodi se na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva.