Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

 
72 sata bez kompromisa najveći je volonterski projekt mladih u Republici Hrvatskoj koji se ove godine provodi u 17 gradova i dvije općine, među Kojima je i općina Vela Luka, pod sloganom 'Ostavi trag' od 12. listopada do 15. listopada 2023. godine.
Prije točno 10 godina, ovaj je volonterski projekt započeo u Hrvatskoj u Splitu u organizaciji Studentskog katoličkog centra Split (SKAC_ST), a ove je godine osnovana i krovna udruga 72 sata bez kompromisa Hrvatska.
Ovogodišnja akcija u Veloj Luci bila je uistinu radna. Sudjelovalo je oko 80 volontera, koji su između sebe podjelili zadatke, pa su tako ispred i oko osnovne škole čistili šetnicu od zalijepljenih žvakaćih guma, pored zgrade župnog ureda nastavljeno je uređivanje zapuštene kućice koja će jednog dana postati prostor za mlade I njohove aktivnosti. Ispred pojedinih trgovina, kupci su ostavljali artikle u posebne košare, koji će biti podijeljeni štićenmicima i korisnicima Caritasa župe sv. Josipa. Volonteri su posjetili i Dom za starije Vela Luka, gdje su tamošnje štićenike uveseljavali svojim aktivnostima. Bilo je vremena i za druženje, pa se zaigrao i nogomet, a na kraju su se svi međusobno počastili i podružili u dobrom raspoloženju.