Kategorija: Vijesti
Hitova: 3541

Potpisivanje ovog Ugovora nastavak je aktivnosti na daljnjem razvoju projekta izgradnje ribarske infrastrukture na području luke otvorene za javni promet Vela Luka, a ovim Ugovorom osiguravaju se sredstva za izradu Studije utjecaja na okoliš za predmetni zahvat. Na taj način, kako je istaknuto ovom prilikom, Dubrovačko-neretvanska županija planira realizirati projekt ribarske infrastrukture u Veloj Luci te ga prijaviti za dodjelu europskih sredstava iz fonda namjenjenog razvoju ribarstva.

Uz ribarsku infrastrukturu u Veloj Luci, Dubrovačko-neretvanska županija, putem Županijske lučke uprave Dubrovnik, razvija projekt ribarske infrastrukture na dijelu lučkog područja luke otvorene za javni promet u Sustjepanu, za koji je također predviđeno sufinanciranje sredstvima iz EU fondova.

Izgradnjom ovih dvaju luka stekli bi se kvalitetni uvjeti za razvoj ribarstva kao iznimno važne gospodarske grane, a s obzirom na strateški položaj Sustjepana zbog blizine Dubrovnika, ali i Vele Luke zbog povezanosti sa središnjem jadranskim akvatorijem, pozicija ovih ribarskih infrastruktura činit će našu županiju znatno prepoznatljivijom i dostupnijom na ribarskoj karti Jadrana.

Izvor:https://www.nportal.hr/vijesti/dubrovacko-neretvanska-zupanija/11838-razvoj-veloluske-ribarske-infrastrukture-sklopljen-ugovor-vrijedan-150-tisuća-kuna