Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

tel: 020/814-170

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine Vela Luka i svetkovine zaštitnika mjesta sv. Josipa uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i društvima na polju humanog i kulturnog rada, te uspješnim sportašima. Priznanje za životno djelo dobila je naša s. Tješimira Bešlić koja 33 godine živi i djeluje u Veloj Luci.


S. Tješimira odgojila je mnoge generacije vjeroučenika katehizirajući najprije u župi, a zatim i u školi. Ugradila je svoj talente u organiziranje i vođenje crkvenog pjevanja u župi. Nesebično je darivala svoje umijeće lijepog kićenja i uređenja crkve u raznim prigodama, kao i onog redovitog održavanja čistoće i urednosti svetoga prostora. Organizirala je mnoge božićne i druge priredbe, sudjelovala na vjeronaučnim natjecanjima. Osim služenja u crkvenoj zajednici bila je uključena i pratila je mjesna društvena i kulturna događanja. Ono što je možda za najveću pohvalu, a što je istaknuto pri dodjeli priznanja, jest da je s. Tješimira sve žitelje Vele Luke susretala dobrohotno i s osmijehom, donoseći životnu radost i optimizam.

S. Tješimira je u svojoj zahvali za dodijeljeno priznanje istaknula kako joj je osobito drago što je priznanje dobila u godini značajnih obljetnica za sestre dominikanke i dominikanske trećoredice. Naime, ove godine slavi se 120. obljetnica Trećega reda i 90. obljetnica djelovanja sestara dominikanki u Veloj Luci. To je priznanje svim sestrama koje su djelovale ovdje, istaknula je s. Tješimira. Svi nazočni nisu krili svoju radost zbog priznanja s. Tješimiri.