Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

U Centru za kulturu ove subote, održana je promocija zbirke pjesama intrigantnog naziva “Gili, gili”, autora Jerka Andreisa Stalijara, u kojoj je tiskano 38 uradaka podijeljenih u 3 skupine. O samom pojmu poezije kao konkretnog izraza ljudskog duha u umjetnički osjećajnom i ritmičkom jeziku te o njenom shvaćanju i načinu interpretiranja autorove poruke u pjesničkom izrazu, u uvodnoj riječi, brojnoj publici obratio se dr. Dinko Radić.
Uslijedilo je predstavljanje samog autora, koji svoje slobodno vrijeme, trenutke svoje intime posvećuje plemenitom pozivu - poeziji. Ljubitelji poezije su mogli uživati u njihovim stihovima šarolikih motiva i osebujne tematike (ljubavna, zavičajna, misaono - refleksivna, religiozna, svakodnevna). Autor je rado prepričao i poneke zgode iz svog života pa su po tom pitanju bile pročitane i neke humoristične pjesme. Povodom ove večeri pozvani su svi oni koji možda također žele podijeliti svoj pjesnički dar sa svima s ciljem da ovakvih događanja bude i dalje.
Uz predgovor kojega je pročitala ravnateljica Narodne knjižnice Anita Kosović, stihove su čitali Janes Vlašić i Ina Padovan, a osvrt na stihove dao je Tonko Barčot.
Ovu pjesničeku večer uveličala je mješovita klapa FD Kumpanjija.