Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Ove subote, 23. listopada u 16:00 sati na terasi Hotela Korkyra održana je radionica izrade lumblije, koja je samo jedna u nizu aktivnosti u sklopu manifestacije „Stajun od lumblije“. 
Direktor Turističkog ureda Dorjan Dragojević na početku je pozdravio sve prisutne te predstavio voditeljicu radionice Leonidu Grbin kao i predstavnicu Općine Vela Luka, Jasnu Maričić. Potom je voditeljica počela s prezentacijom, tijekom koje je prisutnima objašnjavala sastojke, smisao i funkciju istih u tijestu kao i poželjnu strukturu tijesta. Pred prisutnima je dodavala sve sastojke te cijelo vrijeme mijesila lumbliju tako da su sudionici cijeli proces izrade lumblije mogli izravno gledati. 
U publici je bilo više od 50 sudionika, i to Slovenaca, Mađara te jedan dio zaposlenika Grada Jastrebarskog. 
Zainteresirana publika imala je mnoštvo pitanja, a nakon prezentacije, svi su mogli kušati domaće lumblije kao i par vrsta domaćih rakija za degustaciju. Neki sudionici su izrazili zainteresiranost za isprobati mijesiti lumbliju te im je i to, u skladu s epidemiološkim mjerama bilo i omogućeno.  Međusobno druženje i upoznavanje se nastavilo, i to uz izmjenjivanje recepata za domaće kruhove i kolače koji na neki način podsjećaju na lumbliju. 
 
 
Tekst: J.Maričić
Foto: Anđela Šćepanović
Izvor Općina Vela Luka