Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U petak, 22.10.2021. u atriju Centra za kulturu održan je drugi po redu Slatki festival i to kao uvod u veloluški "Stajun od lumblije". Organizator događaja je Srednja škola Vela Luka, a voditeljica projekta Jakica Pecotić.

Učenici Srednje škole Vela Luka zanimanja kuhari izrađivali su pršurate. Osim njih, sudjelovala je i Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet te bivši učenici Srednje škole Vela Luka. 
Cijeli događaj je osmišljen kao natjecanje. Nakon što je sveukupno 7 natjecateljskih timova napravilo prve porcije pršurata, žiri, čije su članice bile Franica Rubeša, Mladenka Padovan, Anita Kosović, Nikolina Oreb i Jasna Maričić, je ocjenio najkvalitetnije pršurate prema okusu, izgledu i teksuri. 
Pobijedio je tim maturanata 3. razreda: Sandro Dragojević i Petar Damjanović. 
Svi posjetitelji Slatkog festivala su mogli kupiti porciju pršurata po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Iznos koji je prikupljen je podijeljen i to jednim dijelom za Udrugu Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet, a drugi dio je namijenjen opremanju školskog kuharskog praktikuma u Srednjoj školi. 
 
 
Tekst: J. Pecotić/ J.Maričić
Foto: Anđela Šćepanović
Izvor :Općina Vela Luka