Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Mobilna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“ fotografijama i zanimljivim pričama približava i informira o životu ovih simpatičnih tihih moreplovaca, ali nas upućuje što i kako učiniti ako uočimo ili pronađemo morsku kornjaču te kako možemo svi zajedno pomoći u njihovoj zaštiti. Djeci i mladima na raspolaganju je edukativni i zabavni materijal o morskim kornjačama.

 

Izložba je dio muzejskog europskog projekta o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles“.


Radi se o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite.

 

U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Uz HPM partner iz Hrvatske je Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora. Sam projekt je započeo 2016., a završava ove 2021. godine. Projekt sufinancira Europska unija, a podržavaju ga Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

 

Izložba se može razgledati danas 13. 9. 2021. s početkom u 12 sati pa do 20 sati i sutra, 14. 9. 2021. od 9 do 20 sati u atriju Centra za kulturu Vela Luka.

 

Više na www.euroturtles.eu i na https://www.facebook.com/LifeEuroturtles.

 

Autor izložbe: doc.dr.Draško Holcer

Suradnici: prof. dr. sc. Bojan Lazar, dr. sc. Paoulo Casale

Suradnica u programu: Renata Brezinščak