Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Sinoć je na Maloj rivi održana Ribarska eko etno večer otoka Korčule.
Nakon više od 2 godine pauze, gosti i domaći su ponovno mogli uživati u dalmatinskoj pjesmi i mirisima dalmatinske kuhinje. Radi se o dugogodišnjoj manifestaciji u kojoj se spajaju tradicija, gastronomija i glazba.

Glavni cilj je predstaviti i očuvati stare dalmatinske običaje, upoznati turiste s našom kulturom, klapskom pjesmom, Kumpanijom i njihovim Plesom od boja, ali i predstaviti naša autohtona riblja jela te načine njihova spremanja.
Višesatni program započeo je nastupom FD Kumpanije, nakon čega su uslijedili gosti: klapa Ladesta iz Lastova te klapa Divna iz Trpnja te legendarni Luški evergreeni. Kao i inače, najzanimljiviji dio večer je nastup FD Kumpanije čiji je Ples od boja ispraćen ogromnim pljeskom i oduševljenjem svih prisutnih.
U drugom dijelu večeri, posjetitelji su mogli vidjeti, ali i naučiti kako se sprema tradicionalna dalmatinska popara, a to su im demonstrirali natjecatelji čije su popare i ocijenjene od strane stručnog žirija.
Svi posjetitelji mogli su birati između 7 ribljih menija, od savura, pečenih saredela, hobotnice na salatu, raznih rižota i drugih specijaliteta. Osim besplatne večere, posjetitelji su dobili i promotivne majice, s novim logom manifestacije te prigodne pregače.
Manifestacija je održana poštujući sve propisane epidemiološke mjere, a uz kontrolu kovid putovnica za sve sudionike, večer je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europkog fonda za pomorstvo i ribarstvo.
Program je vodio Darko Dragojević.
Fotografije: Anđela Šćepanović

Izvor: https://tzvelaluka.hr/hr/novosti/odrzana-eko-etno-vecer-otoka-korcule-2