Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com


U subotu, 17. ožujka održano je svečana sjednica Općinskog vijeća Vela Luka s dodjelom općinskih javnih priznanja.

Najuspješnijim sportašima Vele Luke u 2017. godine dodijeljene su nagrade.

Na svečanoj sjednici uručena su i općinska javna priznanja za prošlu godinu. Općinsko javno priznanje za životno djelo dobila je časna sestra Tješimira Bešlić, iz reda sestara Dominikanki, zbog iznimne aktivnosti u području vjerskog, društvenog i humanitarnog rada.

Zlatnim sestrama blizankama, veslačicama Josipi i Ivani Jurković dodijeljeno je priznanje za iznimne rezultate ostvarene na nacionalnim i međunarodnim sportskim natjecanjima. Priznanje za uspješno dugogodišnje javno djelovanje pripalo je Folklornoj sekciji "Mafrina" koja je prošle godine obilježila 40 godina uspješnog rada. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća javna priznanja su uručena i najuspješnijim sportašicama i sportašima Vele Luke u prošloj godini. Ove godine to priznanje pripalo je veslačicama i veslačima VK "Ošjak", kao i stolnotenisačima Stolnoteniskog kluba "Lučica".

Katarina Bikić, načelnica općine Vela Luka, potom je nazočnima prezentirala rezultate svog dosadašnjeg mandata te planove za naredno razdoblje, istaknuvši pritom značaj zajedništva za razvoj lokalnih sredina, pozvavši sve sudionike u političkom i javnom životu mjesta na suradnju i toleranciju.

U ime županije skup je pozdravila Žaklina Marelj, zamjenica Dubrovačko-neretvanskog župana, koja je predstavila županijske projekte u Veloj Luci, koje podupire i financira županijska vlast. Riječ je o projektima i planovima županijskih javnih ustanova.

Skupu se obratila i Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a, te zamjenik korčulanskog gradonačelnika Ivan Šale luških korijena. U bogatom kulturno-zabavnom programu sudjelovali su polaznici Osnovne glazbene škole "Vela Luka" i mješovita klapa Folklornog društva "Kumpanija".

Uslijedila je Svečana večera za sve laureate općinskih javnih priznanja kao i za sve uzvanike.