Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Jučer, u petak, 13.08., u 21 sat, na pijaci ispred crkve sv.Josipa održano je ovogodišnje izdanje koncerta Luške zvijezde pjevaju, na kojemu su, u organizaciji udruge Luško lito, nastupili veloluški pjevači amateri, a bilo je i gostiju izvan Vele Luke. Kao i prethodnih godina, a prema koncepciji samog projekta, nastupilo je 10 pjevačkih parova, koji su svojim izvedbama oduševili brojnu publiku.
Čuli su se brojni domaći i strani hitovi, a i ovoga puta je Vela Luka pokazala kako s pravom nosi epitet raspjevane vale. Od mlađe i nešto starije populacije, pjevači su dokazali svoje umijeće pjesmom i glumom, a sve pod budnim okom tročlanog žirija koji su se za ovu priliku pripremili na strogo ocjenjivanje, naravno sve kroz šalu i dobro raspoloženje. Imena poput Siniše Škarice, hrvatskog producenta i glazbenog urednika, jednog od začetnika hrvatske rock glazbe, Renate Bagarić, dirigentice, profesorice violine i voditeljice Gradskog dječijeg zbora “Slavuj” iz Tuzle i korepetitorice, a koja je i sama zapjevala u glazbenom dijelu programa s partnerom Duškom Miojevićem, te naše Jasne Žuvela, profesorice psihologije, bila su velika motivacija sudionicima da daju sve od sebe i u intonativnom i glumačkom dijelu. Osim pjevača amatera, nastupili su i Ivica Alić, Željko Šeman, Dario Surjan, Ivan Mirošević i Zoran Mirošević Keke, a pridružio im se i poznati glumac, čest gost u Veloj Luci Enes Bešlagić, popularni Šemzo, sa svojim duhovitim izvedbama, a i mladi glazbenik na klarinetu, nadamo se, budući „mužikant“ Nikola Tabain. Bilo je tu i parodija, i duhovitih kritika i ocjena, a za ovu priliku se ponovo okupila i klapa Greben. Odlični voditeljski par Dario Surjan i Melina Marinović svojim su duhovitim dosjetkama ponajprije izvođačima razbili tremu, i publiku dobro nasmijali. Izvođače je pratio bend u sastavu: Cvito Markov na klavijaturama, Marko Mikulandra na solo gitari, Tomislav Cetinić na bass gitari i Danko Tabain na bubnjevima.
Po preporuci Županijskog stožera CZ, na koncert se moglo SAMO sa COVID potvrdom ili negativnim testom! Broj publike je bio ograničen, ali zato svi koji nisu mogli “u živo” pratiti koncert, mogli su ga pratiti preko društvene mreže i Facebook stranice Radia M.