Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

 
U atriju Centra za kulturu u Veloj Luci, sinoć je promoviran roman „Pristanište“, autora Darka Šeparovića. Čudnovata je to priča o kraju jedne ljubavi (no, može se reći, i o njenom početku). Štorija je to o opsesiji; roman prati lika koji, nakon što ga Ona napusti, odlučuje skinuti svo drvo s kuće u kojoj živi, pa od njega marljivo, predano i precizno gradi brod.
Ta naizgled jednostavna radnja – gradnja broda – temeljni je motiv ove priče, kojeg Šeparović iznimno uspješno produbljuje moćnom deskripcijom i intrigantnim pjesničkim slikama.
Šeparovićeva proza ne podilazi čitatelju. Kako u svojem proznom prvijencu "Krvotok", tako i u "Pristaništu", on od čitatelja zahtijeva punu koncentraciju. Traži upotrebu imaginacije prilikom iščitavanja pjesničkih opisa, a krucijalni preokret u radnji ostavlja za sam kraj romana. U "Pristaništu" se tako čitatelju može činiti da je glavni lik jednostavno lud, no na samom koncu knjige Šeparović daje sasvim novu perspektivu; cijela priča dobiva smisao i logiku, mada je termin logika možda neprikladan u kontekstu snažne fiksacije i opsjednutosti koje karakteriziraju glavnoga lika.
U programu su sudjelovali Seid Serdarević i glumac Frano Mašković
Posljednjih je mjeseci među najprodavanijim naslovima izdavačke kuće Fraktura.