Kategorija: Vijesti
Hitova: 898

OLIVER U OBJEKTIVU LIVIJA ANDRIJIĆA

Galerija Centra za kulturu Vela Luka, 27. 7. 2021. u 21 sat

Autorica izložbe: Rada Dragojević Ćosović

 

SIDRIN TE U SRCU                                                                       

Prošle su tri godine od smrti velikog hrvatskog glazbenog umjetnika Velolučanina Olivera Dragojevića kojom je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni i puno šire. Prošle godine, povodom druge obljetnice njegove smrti, u galeriji Centra za kulturu Vela Luka postavljena je izložba pod nazivom „Oliver u Luci/Luka u Oliveru“ kojom se kroz fotografije koje je ustupila njegova obitelj i njegovi bliski prijatelji u Veloj Luci i kroz odabrane stihove iz njegovih pjesama nastojalo Velolučanima i njihovim gostima ukazati na neraskidivu vezu velikog glazbenika s Velom Lukom i koliko mu je značila.

Također, ova izložba imala je za cilj ukazati na Oliverovu veliku ljubav prema moru, ribolovu, brodovima i spontanom i opuštenom druženju s bliskim prijateljima, ali i s drugim mještanima koji su ga doživljavali svojim i sebi ravnim bez obzira na njegov status zvijezde i estradnu eksponiranost. Ovogodišnja izložba posvećena našem glazbenom velikanu Oliveru Dragojeviću nosi naziv „Oliver u objektivu Livija Andrijića“. Izložba se tematski naslanja na prošlogodišnju s time da su za ovu prigodu odabrane fotografije iz arhiva profesionalnog fotografa Livija Andrijića koji je fotografirao Olivera tridesetak godina sve do glazbenikove smrti 2018. godine. Od preko šezdeset fotografija ustupljenih za ovu prigodu, odabrano je tridesetak fotografija koje u punom smislu riječi slave Mediteran i glazbu, a na kojima je Oliver u društvu obitelji, kolega i prijatelja s kojima dijeli južnjački temperament i spontanost.

 

LIVIO ANDRIJIĆ/BIOGRAFIJA

Livio Andrijić je zagrebački fotograf korčulanskih korijena. Rođen je u Zagrebu 4. 3. 1968. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Sa 18 godina se počeo profesionalno baviti fotografijom. Godine 1986. počinje raditi u „Vjesniku“, a onda prelazi u „Večernji list“ gdje je radio do 1988. godine kada je prešao u „Vjesnikovu“ Press Agenciju. Tamo je radio za „TOP“, „Erotiku“, a paralelno je povremeno radio za „Polet“ i „Studentski list“. Početkom 1992. godine primljen je u „Pop Extra“ kao urednik fotografije gdje radi do 1995. kada prelazi u EPH gdje prvo četiri godine radi za „Arenu“, pa još tri za „Gloriju“ i „Globus“.

Godine 2000. prelazi u „Novi list“ koji je pokrenuo dvotjednik „Regina“ i tamo je više od godine dana bio urednik fotografije, a 2002. prelazi u „Sanoma Magazines“ i tamo postaje urednik fotografije u tjedniku „Story“ i koordinator fotografije u magazinu „National Geographic“. Godine 2008. prelazi u „Styriju“ u foto agenciju Pixell i tamo se nakon 3 godine vraća u „Story“  u kojemu radi do 2015. kada prelazi u Hanza Mediju gdje je prvo radio godinu dana kao urednik u Cropixu pa četiri godine kao voditelj foto deska u „Gloriji“. U srpnju 2020. godine postaje voditelj foto i video agencije Cropix

Olivera Dragojevića je fotografirao tridesetak godina. To su uglavnom ekskluzivne fotografije za razne tjednike iz Oliverovog privatnog života u Zagrebu, Splitu i Veloj Luci, a fotografirao je i njegove koncerte, promocije i događaje gdje se Oliver Dragojević  pojavljivao. Ljeta provodi u Veloj Luci za koju je iznimno vezan.

 

Svečano otvorenje izložbe održat će se u utorak, 27. 7. 2021. u 21 sat u atriju Centra za kulturu Vela Luka. Molimo da svoj dolazak potvrdite mailom na:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 020/813-602 najkasnije do ponedjeljka 26. 7. 2021. do 14 h. Uz poštivanje epidemioloških mjera, izložba se može pogledati radnim danom od 9 - 14 h i od 17 - 21 h i subotom od 9 - 14 h.   

Veselimo se Vašem dolasku!