Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U organizaciji udruga Miki Trasi i Likovno stvaralaštvo Vele Luke, a pod kreativnim ravnanjem Mirjane Žuvele , Festival djeteta Mala Vela Luka otvoren je prošlog četvrtka te se nakon petodnevnih radionica i drugih sadržaja za djecu zatvara dječjim maskenbalom

Program festivala sadržao je likovne, dramske te glazbene edukativne radionice čiji su voditelji studentica druge godine na UMAS-u Hana Kalebić, dramska glumica Mila Manojlović, učiteljice Marina Šego i Marijela Surjan koja je vodila radionicu glazbenog stvaralaštva te Dijana Ančić s radionicom starih igara. Kuzma Prižmić vodio je ritam sekciju, te će za kraj festivala pokloniti Veloj Luci koncert zajedno s Markom Korunićem.
U večernjim satima na istom se mjestu odvijalo i ljetno kino sto je djeci u Veloj Luci pričinilo posebnu radost obzirom na nepostojanje kina, a pogotovo onoga pod otvorenim nebom.

Festivalske radionice posjetilo je cca 400-500 polaznika te smo izuzetno zadovoljni ovakvim odazivom prve godine koji nas obavezuje na jednako ili još više kvalitetan i sadržajan program iduće godine.

O uspješnosti festivala najviše nam govore dojmovi i malih i velikih, Velolučana i posjetitelja koji ne kriju oduševljenje ovakvom manifestacijom smatrajući je i više nego potrebnom i dobrodošlom u Luci.

Pet dana festivala unijelo je toliko života u centralni dio Vele Luke pa već imamo molbe i malih i velikih da produžimo festival. I hoćemo, nažalost tek nagodinu.

Čitava organizacija petodnevnog festivala započela je još prošle godine te je svakako bilo zahtjevno realizirat produkciju ovakve jedne manifestacije, ali iznimna je radost vidjeti kako je sve to uspješno ostvareno i koliko smo dobru vibru stvorili prvenstveno djeci, ali i cijelom mjestu i posjetiteljima.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i pripomogli u produkciji i organizaciji te financijski podržali manifestaciju. Hvala volonterima. Hvala građevinskoj firmi koja nam je donirala palete od kojih su nastale stolice koje su djeca oslikavala, hvala radio M na tehničkoj podršci. Hvala voditeljima radionica koji su odradili sjajan posao u animiranju i edukaciji djece, a najveće hvala djeci i njihovim roditeljima. Zahvaljujemo se općinskim tijelima koji su prepoznali projekt i pomogli njegovom financiranju već prve godine, a posebna zahvala operativcima općinskog Komunalca koji su svih ovih dana održavali Žardin i pomogli u pripremi festivala.

Festival je veliki korak za Velu Luku i njen Žardin za koji se godinama traži smisao, a vjerujemo kako aktivnosti za djecu unose u Žardin upravo ono što mu najbolje pristaje- dječji šušur i stvarala

Izvor: https://www.dalmacijadanas.hr/vela-luka-odrzan-prvi-festival-djeteta-mala-vela-luka-cetiri-dana-starih-igara-i-velike-radosti/?fbclid=IwAR3qRyZ_olIXtHtFgbUmXlc6kyGoI07_WocY0W8153ATWHwrfjPxyuqnTQg