Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Matea Mateković, predstavnica Hrvatske udruge za igre na sreću, bila je gošća današnje emisije Sve je lako kad si mlad koja je naša slušatelje upoznala sa problemom kockanja i igara na sreću među mladima. Program prevencije kockanja mladih „Tko zapravo pobjeđuje?“ je prvi hrvatski sveobuhvatan i evaluiran programa univerzalne prevencije kockanja mladih.

Program je utemeljen na znanstvenim činjenicama i rezultatima inozemnih i domaćih istraživanja, a razvijen je u okviru znanstveno-stručnog projekta Kockanje mladih u Hrvatskoj koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. „Glavni je cilj ove edukacije omogućiti polaznicima (nastavnom osoblju, pedagozima i ostalim stručnjacima) stjecanje znanja i vještina potrebnih za vjernu implementaciju programa „Tko zapravo pobjeđuje?“ u školskom okruženju.

Vjerna implementacija programa temelji se na razumijevanju načela, ciljeva i metoda prevencije kockanja mladih u školskom okruženju, te specifično na razumijevanju ciljeva programa „Tko zapravo pobjeđuje?“, ishoda učenja pojedinih radionica programa te ovladavanju različitim načinima provođenja programskih aktivnosti“, navodi Matea, te navodi da su mladi podložniji razvoju problema povezanih s kockanjem od odraslih osoba.

Važnost ovih edukacija svojim prisustvom podržali su predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora dr. sc. Ines Strenja, dr.med., pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje mr.sc. Katarina Milković, prof., pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, dr. Ivana Đerek Dubravčić, viša savjetnica za stručne suradnike defektologe iz Agencije za odgoj i obrazovanje Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc. te predstavnici Ministarstva financija.

Emisiju možete poslušati na sljedećem linku: MIXCLOUD - RADIO M