Category: Vijesti
Hits: 193
Print

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U subotu će se, na pijaci sv. Josipa održati koncert klape Korda iz Lumbarde. Tim povodom gosti emisije Kulturni krajolik bili su članovi klape Korda Damir Vlašić i Roko Radovan.

Damir se klapi Korda pridružio ovoga proljeća, baš u jeku pandemije, ali to ih nije spriječilo da redovito održavaju probe i marljivo vježbaju na Festival dalmatinskih klapa u Omišu, koji je, unatoč cijeloj situaciji, i ovoga ljeta pak održan. Obojica glazbenici i po zvanju, veloluškoj će se publici, zajedno sa kolegama iz klape, predstaviti svojim pjesmama koje govore o mladosti, studentskim danima i nostalgiji prema rodnom kraju.
Pjesme "Dozivju nas glasi" i "Pismo iz skule" publika je dobro prihvatila, a u pripremi su i druge skladbe, koje ćemo imati prilike poslušati na narednim koncertima. Njihovo prijateljhstvo nije počelo jučer, još iz srednjoškolskih dana, maštali su o suradnji, i ovim koncertom im se želja konačno i ostvarila. Mladi i nadasve kreativni, ovi vrijedni glazbenici spremni su još puno godina posvetiti ljubavi prema klapskoj pjesmi. „Na žalost, zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja biti je ograničen, a svi prisutni sudionici obavezni su pridržavati se mjera HZJZ koje između ostalog uključuju mjerenje temperature, ostavljanje osobnih podataka i ostale epidemiološke mjere, pa unaprijed pozivamo publiku da dođu ranije, kako se ne bi stvarala nepotrebna okupljanja”, poručuju sutrašnjeg sudionici koncerta, koji započinje u 21 sat.