Category: Vijesti
Hits: 365
Print

Fotografija Vela Luka Tourist Board.

Sinoć je na pijaci ispred crkve Sv. Josipa održan još jedan izvanredan koncert, kojim je i službeno završena višednevna manifestacija „Trag u beskraju”.
Na prepunoj pijaci, pred mnogobrojnom publikom, Veloj Luci se po prvi puta predstavila Ines Tričković sa svojim bendom; Hrvoje Galer na klaviru, Borko Rupetina na bubnjevima te Zvonimir Šestak na kontrabasu .


Radi se o vrsnim glazbenicima koji su svoju karijeru uglavnom gradili izvan granica svoje zemlje, nastupavši diljem svijeta.
Na samom početku večeri, Ines se u vrlo emotivnom govoru obratila publici, ne skrivajući da je prepuna emocija i da je za ovo mjesto vežu divna sjećanja, napose ona iz djetinjstva.
Naime publici je manje poznato da je ona Oliverova nećakinja, te da je zaista imala veliku sreću što je upravo uz njega glazbeno stasala, a da je on sam ostavio veliki trag na njen glazbeni izričaj.
Za sinošnju večer odabrala je skladbe, koje je kako kaže, podsjećaju na Olivera, koje su zajedno slušali i pjevali, odabravši tako njegove najdraže jazz skladbe pjevajući ih samo za njega.
Uživali smo i u jednoj, za nju, najljepšoj njegovoj skladbi, „Ti me vodi preko voda”.
Devedesetominutni koncert završio je riječima načelnice, Katarine Gugić, koja se zahvalila izvođačima, ali i publici, te svim ljudima koji su svoj rad utkali u ovu manifestaciju kojom smo drugu godinu za redom osvjetlili Oliverov trag u beskraju

Autor fotografija: Saša Prižmić

Fotografija Vela Luka Tourist Board.

Fotografija Vela Luka Tourist Board.