Kategorija: Vijesti
Hitova: 1258

Nacionalni Stožer civilne zaštite danas je donio Odluku o korištenju dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom kao i izmjene i dopune Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja i Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva.

Sukladno Odluci o korištenju dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 dječja igrališta, otvorena sportska igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom mogu se koristiti uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa koje će Hrvatski zavod za javno zdravstvo objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Pogrebi, posljednji ispraćaj i polaganje urne mogu se održavati u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje će objaviti HZJZ. Dopuštene su glazbene usluge i usluge dostave cvijeća i svijeća, te posljednji ispraćaju hrvatskih branitelja uz odavanje vojnih počasti.

Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku, te sklapanje životnog partnerstva održava se isključivo u krugu obitelji i svjedoka te predstavnika službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje će objaviti HZJZ. Zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje je na snazi.

Očekuju se detaljnije upute Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.