Category: Vijesti
Hits: 481
Print

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Udruga Lanterna Vela Luka će u subotu 30.11.2019., u galeriji Centra za kulturu Vela Luka,
s početkom u 18 sati. predstaviti časopis za kulturu LANTERNA 3. Tom prigodom gosti današnje emisije Kulturni krajolik bili su Dinko Radić i Tonko Barčot, urednici i suautori časopisa LANTERNA 3.


Časopis Lanterna izdaje istoimena udruga iz Vele Luke na čelu s urednicima dr.sc. Dinkom Radićem, poznatim arheologom i ravnateljem Centra za kulturu Vela Luka te Tonkom Barčotom, povjesničarom i arhivistom i voditeljem Arhivskog sabirnog centra Žrnovo – Lastovo.
U želji da se postave, ali i odgovore pitanja iz sfere kuluture i društvenih događanja Vele Luke, prošle je godine predstavljeno drugo izdanje časopisa Lanterna, a i ovogodišnje, treće izdanje temama i autorima pokriva čitav otok Korčulu. Dizajnom, formatom, duljinom priloga i odabirom tema Lanterna i ove godine nastoji napraviti iskorak prema suvremenosti u želji da se predstavi kao moderni otočni časopis koji će popuniti sve veću prazninu u kulturnom životu bodula.
Moderno i dinamično treće izdanje Lanterne sadrži baštinske priloge autora sa cijelog otoka Korčule. Časopis Lanterna neposredan je otočni proizvod, otočnih autora koji obrađuju otočne teme, no u okvirima modernih grafičkih i novinskih postulata. Časopis će predstaviti prof.dr.sc. Marija Benić Penava.