Category: Vijesti
Hits: 763
Print

Fotografija Katarina Gugić - Načelnica Općine Vela Luka.

Na drugom pozivu za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa Županijska lučka uprava Vela Luka uspješno je prijavila projekt "Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka". U prethodnom periodu, općina Vela Luka dala je sve potrebne suglasnosti i potvrde projekta terminala kako bi se mogla izvršiti prijava projekta.

Vrijednost projekta je veća od 111 milijuna kuna,a prihvatljivih troškova 90 mil. kuna od čega 85% sredstava financira se iz Kohezijskog fonda,a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Od srca još jednom čestitam Županijskoj lučkoj upravi i ravnatelju Žuveli. Ovaj projekt je od iznimnog značaja za cijeli otok Korčulu, a od životne važnosti za općinu Vela Luka. Izgradnjom nove trajektne luke na lokaciji bivše tvornice "Jadranka" omogućit će se uspostavljanje kvalitetnijih trajektnih i brodskih,redovnih i sezonskih,međunarodnih i domaćih veza što ce pridonijeti razvoju cijelog otoka, a luka ce moći prihvatiti i veće brodove na kružnim putovanjima.

O važnosti projekta „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“ govorio je i ravnatelj ŽLU Vela Luka Boris Žuvela, koji je ovom prilikom zahvalio na dodjeli sredstava Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Vladi RH, ali i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na pruženoj pomoći tijekom izrade projektne dokumentacije koja je bila potrebna za prijavu. Najavio je i potpisivanje ugovora već za sljedeći tjedan, nakon čega bi se krenulo u proces javne nabave, a kako bi se s radovima moglo krenuti već ove jeseni.