Category: Vijesti
Hits: 826
Print

U Srednjoj školi Vela Luka održano je motivacijsko predavanje učenicima programa zanimanja kuhar na kojem su prisustvovali i učenici osmih razreda Osnovne škole Vela Luka koji su iskazali želju za upisivanjem ovog, danas vrlo traženog zanimanja.

Predavanje su održali dva mlada šefa kuhinje s dugogodišnjim iskustvom, Goran Mušura i Ivan Đuka. Goran Mušura ( 28 godina) i Ivan Đuka ( 22 godina) završili su srednju Turističko ugostiteljsku školu smjer kuhar u Splitu.
Do sada su imali prilike raditi u inozemstvu, u brodskim kuhinjama, isto tako i u poznatim dalmatinskim restoranima na Hvaru, Braču i u Splitu.


Goran kao svog mentora navodi međunarodno poznatog chefa Hrvoja Zirojevića od kojega je dobio puno znanja i stekao vrijedna iskustva. Danas je vlasnik obrta za edukaciju te istoimenog youtube kanala „Only food and horses“ koji donosi kratka, edukativna i zabavna videa u području njegova rada. Učenici su mogli postavljati pitanja našim gostima koji su rado odgovarali i prenosili svoja iskustva u kulinarstvu.