Kategorija: Vijesti
Hitova: 1913

  Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Mlađi uzrasti stolnoteniskog kluba Lučica sudjelovali su na prezentaciji stolnog tenisa u Osnovnoj školi Smokvica.

 

Razlog prezentacije je popularizacija stolnog tenisa kao sporta općenito te kao školskog sporta, a ujedno i donacija dvaju polovnih stolova Smokviškim osnovnoškolcima od strane STK Lučica.

 

Prezentaciju su uveličali:  Renato Čengić, direktor stolnoteniskog saveza i Marinko Matulović, predstavnik regionalnog stolnoteniskog centra naše Županije.

 

U ime Općine Smokvica, dobrodošlicu i zahvalu su uputili načelnik Općine Smokvica,  Kuzma Tomašić

te ravnatelj Osnovne škole Smokvica, prof.Emil Radovanović.

 

Nakon uvodnih riječi, na radost sve prisutne djece, revijalne mečeve odigrali su načelnica  Vele Luke, Katarina Bikić i načelnik Smokvice, Kuzma Tomašić.

 

Svi učenici su imali priliku odigrati par poena na doniranim stolovima koristeći nove rekete koje je donirao HSTS.

 

Najveći red se stvorio na stolnoteniskom robotu, gdje su učenici nižih razreda, uz pomoć Sande Tasovac, učiteljice Tjelesne i zdravstvene kulture u O.Š. Smokvica, koja je ujedno i trenerica u STK. Lučica, napravili svoje prve forhand i backhand zamahe.

 

Nakon prezentacije napravljen je radni sastanak, na kojem se Boris Dragojević, predsjednik STK Lučica, obratio ravnatelju škole i ostalim gostima s par prigodnih riječi te željama za razvojem stolnog tenisa u Smokvici, prvenstveno kao školskog sporta, kako je to i u Veloj Luci započelo, a kasnije ako se iskaže interes, kroz klub.

 

U ime Hrvatskog stolnoteniskog saveza gosp.Čengić je izrazio podršku ovakvim akcijama.

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.