Kategorija: Vijesti
Hitova: 1804

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnji gost emisije Kulturni krajolik bio je prof. dr. Dinko Radić, ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka, i to povodom večerašnje Noći muzeja, kulturne manifestacije kojoj se i Centar za kulturu redovito pridružuje već dugi niz godina. „Velolučani su svake godine sve brojniji posjetitelji Noći muzeja, koje su svake godine posvećene drugoj temi, pa se nadam da će tako biti i ovoga puta“, rekao je Dinko Radić, ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka, koji s ponosom ističe da je ovo najbolje organizirana Noć muzeja na otoku Korčuli. I ove godine u manifestaciju su se, osim muzeja, uključile i galerije, baštinske, znanstvene i obrazovne ustanove diljem Hrvatske, među kojima je i Centar za kulturu Vela Luka. Događaj kreće već u 18 sati u petak i traje do 1 sat iza ponoći.
Cilj manifestacije Noć muzeja je predstaviti hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost kroz besplatne izložbe i raznolika događanja.
Tema ovogodišnje Noći muzeja su Muzeji - inovacije i digitalna budućnost.
Program Noći muzeja 2019. u Centru za kulturu Vela Luka:
18:00 - 23:00
Razgledavanje arheološke zbirke Vela spila i zbirke drvenih maketa brodova Nedjeljka Gugića Kotarca
19:00 - 20:00
Predavanje „Blatsko polje-Lokvica, srednjeneolitičko naselje“, predavač dr. sc. Dinko Radić (Centar za kulturu Vela Luka)
20:00 - 21:00
Predavanje „Beneficij-Gudulija, villa rustica ili Jupiterov hram?“, predavač: dr. sc. Igor Borzić (Filozofski fakultet Zadar)