Župne novosti

Župne novosti (25)

Posjetom sestrama dominikankama u Veloj Luci u utorak, 5. siječnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić završio je obilaske samostana redovničkih zajednica na području Dubrovačke biskupije u Godini posvećenog života.

Ponedjeljak, 14 Prosinac 2015 09:00

Zapaljena III. adventska svijeća

Written by

Pored adventskog vijenca docekali smo i trecu adventsku nedjelju uz prigodno čitanje i pjesmu malog crkvenog zbora kojega vode Danijela Cetinić i sestra Tješimira.

Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 10:36

Proslava blagdana Sv. Nikole

Written by

Naša župna zajednica se već tradicionalno na blagdan sv. Nikole, okuplja oko kapelice sv. Nikole tako je bilo i ove godine. Okupili smo se na slavlju sv. mise i molili za sve pomorce.

Utorak, 08 Prosinac 2015 07:33

Zapaljena II. adventska svijeća

Written by

Na adventskom vijencu koji je postavljen na trgu pored hotela „Korkyra“ zapaljena je druga adventska svijeća. Učenice osnovne škole pročitale su prigodan tekst, a crkveni zbor "Don Ivo Oreb" otpjevao je nekoliko božićnih pjesama.

Prvi Susret mladih Dubrovačke biskupije, nakon veličanstvenog nacionalnog SHKM-a 2014. u Dubrovniku, održan je u subotu, 7. studenog u Stonu, pod geslom „Budite sol zemlje i svijetlost svijeta“. Na susretu se okupilo oko 450 mladih iz svih dekanata, a mladi animatori koji već nekoliko godina prolaze susrete formacije animatora u biskupiji, sada su pokazali animatorski duh.

Nedjelja, 01 Studeni 2015 18:08

Svi sveti

Written by

Današnja svetkovina potiče nas na razmišljanje o riječima koje nalazimo zapisane u Prvoj Petrovoj poslanici: Kao što je svet Onaj koji vas pozva, i vi budite sveti u svom življenju.

Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2015 08:39

Don Ante Burić održao oproštajnu misu

Written by

Nakon četrnaest godina boravka na otoku Korčuli, od čega je najveći dio proveo upravo u našoj župnoj zajednici, danas za vrijeme župne svete mise od naše župne zajednice oprostio se naš dosadašnji župnik, don Ante Burić.

Četvrtak, 02 Srpanj 2015 16:28

Blagoslov novoobnovljene župne kuće

Written by

U srijedu 01. srpnja 2015. godine dubrovački biskup, mons. Mate Uzinić, predvodio je Obred blagoslova novoobnovljene župne kuće.