Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 10:27

Ivani i Josipi zlato u četvercu i 4.mjesto u dvojcu na pariće Featured

Written by Marko Polo Sport
Rate this item
(0 votes)

Ivana i Josipa Jurković ovog su se vikenda iskazale i u dresu juniorske reprezentacije Hrvatske !  Na velikoj  Međunarodnoj regati u Munchenu na kojoj su sudjelovali nacionalne juniorske reprezentacije iz brojnih evropskih država, Velolučke sestre osvojile su zlatnu medalju u četvercu na pariće !

U utrci održanoj u subotu Josipa i Ivana Jurković, zajedno sa Brunom Milinović i Izabelom  Krakić iz VK 'Trešnjevka' pobijedile su ispred posada dviju veslačkih veleslila  Njemačke i  Velike Britanije i tako se okitile  zlatnom medaljom.
U nedjelju, drugog dana natjecanja  naše Velolučanke čekala je konkurencija od 22 nacionalne posade u disciplini dvojac na pariće. U finalnoj utrci šest najboljih posada Ivana i Josipa osvojile su za Hrvatsku sjajno 4.mjesto...
 Medalja i postolje izmakla nam je za manje od dvije sekunde. U izjednačenoj utrci  konačni plasman nije se znao do samoga finiša utrke, u kojoj je reprezentacija Švicarske ipak uspjela prije nas uhvatiti treće mjestos. Zlatnu i srebrnu medalju osvojile su dvije posade Njemačke . No i ovako smo svojim nastupom u Minhenu, u našem prvom zajedničkom reprezentativnom nastupu iznimno zadovoljne i ponosne '  rekla nam je Ivana Jurković.

Read 398 times