Utorak, 11 Travanj 2017 11:19

Josipa i Ivana u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske za EP ! Featured

Written by Marko Polo Sport
Rate this item
(0 votes)

Dva zlatna odličja …To je bilanca velolučkog 'Ošjaka' na 34. po redu   Međunarodnoj regati  'Croatia Open 2017' održanoj proteklog vikenda u Zagrebu.

 U iznimno jakoj  konkurenciji veslačica i veslača iz 12 država i  šest  državnih juniorskih  reprezentacija  zlatom su se okitile sestre blizanke  Josipa i Ivana Jurković. Sa dvije zlatne medalje u Velu Luku se vratila Josipa,  a sa jednom Ivana.

Prvog dana  Josipa i Ivana veslale su pojedinačno u skifu,  Josipa je bila najbolja i osvojila zlato, dok je Ivani pripalo 4.mjesto.

Drugog pak dana natjecanja  Ivana i Josipa veslale  su zajedno u dublu i osvojile zlatnu medalju

Kako nam je rekao njihov  i glavni trener  Veslačkog kluba 'Ošjak'  Tino Dragojević , Josipa i Ivana  idu na pripreme Juniorske reprezentacije Hrvatske koje će se početkom svibnja održati u Zagrebu. Potom ih čeka nastup na  velikoj međunarodnoj regati u Minhenu, te  nastup na Evropsko juniorskom prvenstvu  u  njemačkom  Krefeldu  20. i 21.svibnja ove godine

 Za Josipu će to biti drugi  put da će nastupiti na EP za juniorke. Prvi je put to bilo prije dvije godine u Češkoj kada je veslala u disciplini dvojac na pariće zajedno Marinom Kaić iz Medulina.   Podsjetimo se na tom prvenstvu  VK 'Ošjak' i Vela Luka imali su tada  još dva svoja  predstavnika, posadu dvojca na pariće Stipe Trojanovića i Teoa Padovan.   Ivana Jurković će pak  u Krefeldu  imati svoje 'vatreno krštenje'  na kontinentalnom prvenstvu  u dresu sa nacionalnim obilježjima ' Lijepe naše'.

Na ovogodišnjem 'Croatia Open'  pored Ivane i Josipe Jurković od  'ošjakovaca' uspješne nastupe upisali su i junior Antonio Šeparović i  mlađi junior Antonio Burmas u  skifu, te  dvojac na pariće Vito  Prižmić i Nikola Šeparović , koji su se također natjecali i pojedinačno u skifu. 

Read 400 times