Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 13:01

Vela Luka Outdoors 2017 Featured

Rate this item
(0 votes)

Osluškujući sve veći interes za Outdoorom kao novim oblikom turizma koji može produžiti sezonu, otvoriti nove mogućnosti za lokalno stanovništvo, te promovirati naše otoke i Hrvatsku, u Veloj Luci se četvrtu godinu za redom organiziraju atraktivni sadržaji, koji sve više prepoznaju domaći i strani gosti. Naziv ove atraktivne sportske manifestacije je Vela Luka Outdoors – Dani pustolovnog turizma.

Program:

Dan

sat

događaj

mjesto

22.09.2017.

od  17 do 21,00

 od 20 do 22,00

Škola penjanja za mlade

Projekcija pustolovnih filmova

Vela riva

 

23.09.

 od 9 do 19,00

 od 9 do 19,00

15,30       start

 

16,30       start

 

19,30

 

 

20,00

Škola penjanja za mlade

Zip line

Vela strka 2017   (Veli i Mali tail) 

 

MTB maraton Vela Luka Outdoors 2017

 

Večera za natjecatelje, organizatore i volontere, uz proglašenje pobjednika,

 

Zabava uz grupu Ljetno kino

 

 

Vela riva

 

Vela riva

24.09.

08,00-13,00

Za sve natjecatelje izlet brodicom na otočić Proizd

 

 

 

 

Organizatori: Biciklistički klub Timun Split, TTK Strka, HGSS, TZO Vela Luka, Općina Vela Luka, HPD Mareta Vela Luka i Udruga "Luško lito" .
Voditelj programa: Danijel Lacko

 

 

 

 

 

VELA LUKA OUTDOORS 2017.                                                                         DANI PUSTOLOVNOG TURIZMA

Program manifestacije:

  • Projekcija pustolovnih filmova

HGS kao suorganizator programa ustupila je nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova o ekstremnim sportovima,  koji će se prikazivat u centru Vele Luke na Veloj rivi. Voditelj programa je naš poznat putopisac, avanturist i pustolov Danijel Lacko.

  • Škola penjanja za mlade

HPD Perun će postaviti penjački zid u parku na Veloj rivi.                             Svrha zida je rekreacija i tjelovježba, a može biti i sportsko natjecanje za svih i stare i mlade i velike i male. Sportsko penjanje je disciplina koja se razvila iz alpinizma. Svi zainteresirani, a naročito mladi imaju priliku 22 i 23. rujna uz stručnu pomoć članova planinarskog društva "Perun", upoznati se sa penjačkim zidom i iskušati svoje vještine u penjanju na zid.

  • Vela strka 2017

Vela strka organizira se po treći puta u Veloj Luci u okviru Outdoors festivala, a sve u cilju okupljanja ljubitelja trail i treking trčanja, te popularizaciju tog sporta. Od ove godine naša utrka je ujedno i dio Dalmatinske Trail lige, koja broji devet utrka. Upravo će vela strka biti posljednja utrka DTL-e za 2017.g.

Vela strka Sastoji se od Velog traila i Malog traila. Veli trail  u dužini od 23 km.    i Mali trail u dužini od 11 km.  Staze obilaze neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima , kao što je brdo Hum ili jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu – Vela Spila, čiji nalazi sežu 25 000 godina u povijest.  

 MTB maraton Vela Luka Outdoors 2017

MTB maraton prvi put je organiziran u Veloj Luci 2014. godine.

Staza MTB maratona Vela Luka Outdoors 2017. dužine je 30 km. i prolazi kroz maslinike, pored suhozida, polja vinove loze, uz more, prekrasne vidikovce, uvale, plaže kamene kućice, Velu Spilu ....

  • Koncert grupe Ljetno kino

Grupa je među ostalim nastupala i na otvorenju filmskog festivala u Cannesu, na velikim glazbenim festivalima InMusic i Exit, svuda gdje je trebalo zabaviti i rasplesati ekipu. Max Juričić je front man benda "Ljetno kino" Svirao je s u poznatim Hrvatskim bendovima  Azrom, Filmom, Le Cinema, Vješticama, Šo!mazgoon, Gegom i Picigin bandom.
  Izlet na otočić Proizd

Otočić Proizd - na samom ulazu u Velu Luku nalazi se otok Proizd, kako ga mnogi nazivaju perla mediterana a njegove plaže su prije par godina proglašene plažom godine 2007. od strane Hrvatske turističke zajednice, dok je britanski Daily Telegraf otok Proizd uvrstio među 5 najljepših plaža na Jadranu.

Read 137 times