Subota, 08 Listopad 2016 11:26

In memoriam: prof.dr.sc. Viktor Šeparović (27. travnja 1939. - 5. listopada 2016.) Featured

Rate this item
(0 votes)

U srijedu, 5. listopada 2016. godine, u 77. godini života napustio nas je dr. Viktor Šeparović, nositelj općinskog priznanja za životno djelo. prof.dr. Viktor Šeparović je bio redovni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ravnatelj Središnjeg instituta za tumore i slične bolesti.

Napisao je brojne stručne i znanstvene radove s područja onkologije objavljene u uglednim stručnim i znanstvenim časopisima kod nas i u inozemstvu. Pored stručnog i znanstvenog rada bio je aktivan i na društvenom planu, a dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.
"Iako znanstvenik i vrlo ugledan osoba, on ostaje i običan čovjek, pravi Lučanin koji potvrđuje snažnu vezu čovjeka sa zavičajem. Dr. Viktora i čitavo njegovo djelovanje krasi nesebično pomaganje i davanje drugima." (iz obrazloženja koje je pročitano na dodjeli općinskog javnog priznanja za životno djelo, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća 18. ožujka 2000.g.)

Posljednji ispraćaj prof.dr.Viktora Šeparovića biti će u petak, 7. listopada 2016.g. u 16 sati na mjesnom groblju sv. Roka.

Read 346 times