Srijeda, 08 Srpanj 2015 10:11

Slijedi nam još nekoliko dana nesnosnih vrućina Featured

Rate this item
(0 votes)

Kako navodi Državni hidrometeorološki zavod tijekom današnjeg dana bit će pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće. Vjetar uglavnom slab, na moru poslijepodne ponegdje umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva od 33 do 38 °C.

 

Meteoalarm ukazuje na crvena i narančasta upozorenja za cijelu Hrvatsku, posebice na području zapadnog i sjeverozapadnog djela zemlje. Na karti za srijedu - crvena je gotovo cijela Hrvatska.

 

A DHMZ upozorava na vrlo vruće vrijeme! Tek potkraja dana sa sjeverozapada će doći prolazno naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti. Na Jadranu će zapuhati jugo.

 

 

U četvrtak se predviđa postupno razvedravanje i zahlađenje, pa bi temperature mogle biti niže i do 10 stupnjeva, što će pratiti ugodan osjećaj svježine.

 

Vrlo visoke temperature zraka uzrokovat će nepovoljan utjecaj na ljude u cijeloj zemlji. Preporuča se primjerena zaštita, uzimanje dovoljno tekućine i izbjegavanje napora na otvorenom u najtoplije doba dana, na što se osobito upozorava kronične bolesnike i starije osobe.Također se upozorava na potrebu zaštite od jakog UV zračenja.

 

Toplinski udari mogu djelovati na zdravlje stanovnika u cijeloj zemlji, stoga budite oprezni.

Read 656 times