Utorak, 11 Travanj 2017 09:52

Osam plus pet studenata 2 mjeseca u Bruxelles Featured

Rate this item
(0 votes)

Nakon pristiglih prijava i njihovog ocjenjivanja Povjerenstvo je odlučilo o osmero kandidata koji zadovoljavaju sve kriterije za praksu u predstavničkom uredu Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu,

koji će u administrativnom središtu Europke unije boraviti u periodu od dva tjedna u svibnju, lipnju, rujnu i listopadu 2017.

Sve tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku potpisale su Sporazume o suradnji s DUNEA-om, temeljem kojeg ovu izvanrednu mogućnost učenja imaju studenti Sveučilišta u Dubrovniku (UNIDU), Rochester Institute of Technology Croatia (RIT Croatia) te Međunarodnog Sveučilišta LIBERTAS. Tako će uz osmero izabranih kandidata priliku za praksu imati još petero studenata partnerskih sveučilišta.

Već šest godina Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA provode program prakse za mlade iz županije te je kroz Predstavnički ured DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo čak 50 mladih. Prema rezultatima ankete koju je Ured prošli mjesec proveo među bivšim praktikantima svi su s visokim ocjenama ocijenili organizaciju, program, korisnost i rezultate same prakse.

Read 450 times