Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 08:19

Održani 1. dani karijera u organizaciji SS Vela Luka Featured

Rate this item
(0 votes)

U organizaciji Srednje škole Vela Luka, u petak 31. ožujka održali su se prvii Dan karijera u hotelu Korkyra.

U prostorijama hotela Korkyra, s početkom u 10 sati, svi potencijalni radnici, zaposleni, samozaposleni, nezaposleni, učenici i studenti, kao i svi zainteresirani imali su priliku za ostvariti neposredan kontakt s poslodavcima. Sudjelovanje na danu karijera potaknuo je na aktivnost u traženju zaposlenja te omogućavalo  partnerstvo svih sudionika na tržištu rada. Organiziranjem Dana karijera u Veloj Luci željelo se potaknuti sve sudionike na promišljanje o važnosti ljudskih potencijala, kao preduvjeta za uspješno zapošljavanje.

Organizirane su bilei panel diskusije s aktualnim temama sa tržišta rada koje uključuju i potrebne vještine radi lakšeg i bržeg zapošljavanja. Posebna pažnja bila je posvećena primjerima dobre prakse, koja će se provlačiti kroz cijeli događaj a posebno kroz panel diskusiju, gdje će izlagači zainteresiranima opisati vlastite životne puteve koji su ih odveli od ideja do realizacija istih, to jest do uspjeha.

Izlagači su mnogobrojni uvaženi gosti iz Hrvatske gospodarske komore, regionalne razvojne agencije DUNEA, iz centra za poduzetništvo Dubrovnik, sa Ekonomskog fakulteta Zagreb i Split, i iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Pored navedenih izlagali su i domaći poslodavci-obrtnici, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Kalos, Dom Zdravlja, ‘Dr. Ante Franulović’, Radež d.d. Blato, Rashlad-obrt za proizvodnju i montažu rashladnih uređaja, hotel Korkyra, turističke agencije i mnogi drugi.

Nakon prvog dijela programa koji je bioi posvećen panel diskusijama, uslijedilo je izlaganja poslodavaca na štandovima, gdje su zainteresirani, učenici, studenti i nezaposleni biti upućeni na mogućnosti zaposlenja koje će biti potrebna u budućnosti.

Read 358 times