Sport

 

Na festivalu sudjeluju nogometaši iz BIH, Slovenije, Slovačke i Hrvatske. Na turniru će sudjelovati 12 ekipa samo od ovog uzrasta, podijeljeni u četiri grupe. Igra se jedan put po 30 minuta, u grupi svaka ekipa igra sa svima.
U jednoj grupi su:  F.K. "Jedinstvo" -  Bihać; N.K.  "Jarun" -  Zagreb; N.K.  "Zelina" - Zeline; N.K.  "Hajduk -1932" – Vela Luka.
Prve dvije ekipe iz svake grupe idu dalje, a njima se pridružuju dvije najbolje trećeplasirane, što je ukupno osam ekipa koje dalje igraju u četvrtfinalu, i četiri u finalu. Festival počinje 25. lipnja i trajat će pet dana dok se ne odigraju sve utakmice svih uzrasta, starijih i mlađih.
Iz Dubrovačko-neretvanske županije još sudjeluje ekipa "Neretvanca" iz Opuzena. Na nogometni festival u Samobor putuju 15 igrača i dva trenera, Edi Žuvela i Ivo Maričić.
- Za ovaj turnir smo se pripremali 15-tak dana. Pošto ne znamo snagu ekipa iz naše grupe ne možemo reći kakav ćemo rezultat postignuti - kazali su treneri. Kadeti Hajduka  su ove godine u natjecanju u prvoj županijskoj nogometnoj ligi DNŽ osvojili prvo mjesto. A odlazak u Samobor na međunarodni nogometni festival je nagrada za taj postignuti rezultat.
-Interesantno je zabilježiti da je ovo treći put da velolučki nogometaši sudjeluju u međunarodnim nogometnim turnirima u posljednjih 20 godina. Prvi puta u Kolnu, drugi put 2010. godine u Škotskoj i ove godine u Samoboru - dodali su treneri Žuvela i Maričić.
-Za natjecanje u Samoboru namaknuli smo cijeli iznos novca zahvaljujući sponzorima i poslovnim partnerima, poduzeću "Vela Luka" d.d. - kazao je za kraj trener Žuvela.