Četvrtak, 04 Svibanj 2017 10:50

Katarina Bikić sa ženama SDP-a Featured

Written by Radio M 90,1 MHz
Rate this item
(0 votes)

Katarina Bikić, kandidatkinja za općinsku načelnicu Vele Luke predstavila je svoj izborni program ženama SDP-a Vele Luke.

Ono čemu se kani najviše posvetiti je pitanje razvoja turizma, kao osnovne i glavne gospodarske grane Vele Luke. To se posebno odnosi na razvoj zdravstvenog i nautičkog turizma. Jedan od važnijih zadataka je što brže stavljanje u funkciju Poduzetničke zone i otvaranje malih proizvodnih pogona i obrta. Na planu gospodarstva zalagat će se za obnovu zadružnog gospodarstva u ribarstvu, poljoprivrednoj proizvodnji i obrtništvu. Nastaviti će realizaciju započetih komunalnih i infrastrukturnih projekata i pokrenuti nekoliko novih, a to su izgradnja 11 trafostanica, druga faza kanalizacijskog sustava, sjeverna zaobilaznica, uređenje prometnica do obližnjih uvala, te širenje vodovodne mreže. Stvaranje komunalnog reda i poboljšanje komunalne uređenosti također će joj biti jedan od važnijih zadataka... 

Izložila je osnovne dijelove Socijalnog programa pod nazivom Socijalno osviještena Vela Luka, kao i dio koji se odnosi na mladu populaciju pod nazivom Luka mladih. Pod time posebno misli na mjere kojima će poticati mlade poduzetnike. Za brže i efikasnije povlačenje financijskih sredstava Europske unije kani osnovati razvojnu agenciju. U raspravi su žene SDP-a dale jednoglasnu potporu Katarini Bikić i njenom izbornom programu za kojega drže da je realan i ostvariv. Pozvale su sve žene u stranci i izvan ove političke stranke da na predstojećim lokalnim izborima podrže Katarinu Bikić, jer to će biti prva žena općinska načelnica u povijesti Vele Luke. Osim toga riječ je o mladoj i vrlo ambicioznoj osobi punoj energije, istakle su žene SDP-a Vele Luke na druženju s budućom načelnicom.

Read 159 times