Category: Gost u studiju
Hits: 119
Print
Povodom obilježavanja 30 godina djelovanja Caritasa Dubrovačke biskupije, gošća u programu Radia M bila je Marija Đurović, zamjenica ravnateljice Caritasa Dubrovačke biskupije.
„U ovih 30 godina mnogo se toga izdogađalo, mnogo smo akcija proveli“, navodi naša današnja gošća, i uvijek se moglo vidjeti toliko zajedništva koje zaista pokazuje kršćansko naslijeđe Dubrovnika.
 
„Brojne su akcije iza nas, od prikupljanja odjeće, obuće, higijaneskih potrepština pa i novčanih sredstava, koje su uvije stizale do onih kojima je ta pomoć i namijenjena“, rekla je zamjenica ravnateljice Caritasa Dubrovačke biskupije.
 
Caritas Dubrovačke biskupije svojim aktivnostima i prelazi granice biskupije, i često surađuje sa Caritasima iz svih djelova Hrvatske. Pomagali su i kada su pojedine biskupije zadesile elementarne nepogode, kada su ljudi ostajali bez svoje imovine.
 
Osim materijalnih načina pomaganja, Caritas Dubrovačke biskupije nastoji i na druge načine pomagati ljudima, pa je tako Caritas Dubrovačke biskupije objavio je u srijedu, 23. rujna Natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovnog stanja za akademsku godinu 2020/2021.
 
Dodijelit će se ukupno 20 (dvadeset) stipendija, a mjesečni iznos stipendije u iznosu od 1.000,00 kuna, isplaćivat će se u deset mjesečnih obroka tijekom natječajne akademske godine.
 
„Pravo sudjelovanja na natječaju za stipendije imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, koji su kao redoviti studenti upisani na sveučilišni ili stručni studij u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području Dubrovačke biskupije te nemaju novčane potpore za školovanje odobrene od nekog drugog subjekta.
 
Molbu sa svim potrebnim dokumentima studenti podnose do zaključno 31. listopada 2020. g., neposredno u ured Caritasa Dubrovačke biskupije, Liechtensteinov put 22, Dubrovnik ili preporučenom pošiljkom na adresu Caritasa Dubrovačke biskupije, Vatroslava Lisinskog 13a, Dubrovnik.
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefonski broj 020 612 240.“, pozvala je gospođa Marija naše slušatelje.